zoldi.com

Седемте Рилски езера маршрут Седемте Рилски езера маршрут

Маршрути до седемте рилски езера

 

Сапарева баня – Паничище – хижа Рилски езера - Седемте рилски езера

Маджаре - Говедарци - Мальовица - хижа Вада - Седемте рилски езера

 

Години наред най-предпочитаният маршрут до Седемте рилски езера минаваше през Мальовица (от Самоков подминавате отбивката за с. Бели Искър, минавате през Маджаре, Говедарци и стигате Мальовица). От Мальовица маршрутът е през хижа Вада. 

 

След изграждането на лифт от Паничище до хижа Пионерска, критикуван от много природозащитници, сега „магистралата“ към Седемте рилски езера минава през Сапарева баня. 

Този маршрут значително скъсява времето за изкачване до Седемте рилски езера, като освен по-кратък е и значително по-подходящ за любители на природата, които не са подготвени за по-продължителен или натоварващ преход в планината. 

От София пътувате в посока Дупница, от Дупница се отбивате от Е79 и следвате табелите за Самоков, Пловдив, следва отбивка за Сапарева баня. 

 

Можете да стигнете до лифта за Седемте рилски езера в рамките на 1.30 часа, като шофирате разумно! Непременно проверете преди да пътувате работното време на лифта до Седемте рилски езера – информация он-лайн. 

Ако предпочетете маршрута за Седемте рилски езера през х. Вада и Мальовица, непременно отседнете в някои от препоръчаните от нас вили под наем в района на Рила.

 

 

Седемте рилски езера са най-фотографираните природни феномени на Рила.  Всеки пътеводител за България им отрежда място.  Седемте рилски езера, редом с Рилски манастир, вр. Мусала и Девическия манастир в гр. Самоков са и сред 100 национални туристически обекта на България. 

Неслучайно, последното издание на екранния пътеводител за Европа на BBC, Великобритания избира единствено Седемте рилски езера за представяне на България.  Посещението на екипа на BBC е по време на среща на дъновистите на Седемте рилски езера

Сами по себе си величествено красиви и предразполагащи духовно извисяване, Седемте рилски езера представляват естествен декор за годишна среща на дъновистите, която вече е добре публицирана. 

 

Не е необходимо да сте последователи на дъновизма за да посетите Седемте рилски езера, разбира се.  През лятото езерата са достъпни и за не особено опитни туристи.  Ако планувате посещение на Седемте рилски езера в други сезони или при лошо време, възпозвайте се от помощта на опитни планински водачи и винаги използвайте подходяща екипировка.

 

 

 

Венета Корнфорд

Здравейте, аз съм Венета Корнфорд и много се радвам да Ви посрещна в уебсайта на Zoldi.com.

Заедно с моето семейство създадохме прекрасни вили и апартаменти за почивка на планина във вълшебни кътчета на България - с. Маджаре и с. Мала Църква в Рила планина. Нашите имоти до Боровец се продават или отдават под наем.

Ще останете очаровани от кристално чистия планински въздух, изворна вода, величествената природа и традиционен български уют.

Добре дошли в България!

Други статии от Венета Корнфорд

Свързани статии (по акцент)

Add comment


Security code
Refresh

Вили Боровец "Боров рид" с. Маджаре

Вили Боровец "Боров рид" с. Маджаре

 Комплекс вили Боровец “Боров рид” е изграден от общо шест вили, които са интегрирани във вилно селище от вили, апартаменти (30)...

продължение ...

Апартаменти на Боровец под наем

Апартаменти на Боровец под наем

Апартаментите в Боровец построени от нас са с много добро местоположение и комуникативни връзки и са подходящи са обитаване както през...

продължение ...

Вили Варна

Вили Варна

Вили във Варна за почивка на море. Цените на вили във Варна за почивка на море, както и цените на къщите...

продължение ...

Апартаменти Варна

Апартаменти Варна

Почивка на море във ваканционен апартамент под наем във Варна. Варна е вторият град на България и нашата морска столица. В непосредствена...

продължение ...

Почивка на планина в България

Почивка на планина в България

 В началото на XX век, когато е поставено началото на организирания туризъм, акцентът на тогавашните рекламни кампании е върху ползите от...

продължение ...

Седемте Рилски езера маршрут

Седемте Рилски езера маршрут

  Сапарева баня – Паничище – хижа Рилски езера - Седемте рилски езера Маджаре - Говедарци - Мальовица - хижа Вада - Седемте...

продължение ...

Почивка на планина в Бели Искър

Почивка на планина в Бели Искър

Разположено в изключително живописен раздел на Рила планина, с. Бели Искър е заобиколено от вечно-зелени иглолистни гори. С. Бели Искър се намира...

продължение ...